

Ascensiunea televiziunii și efectele sale asupra industriei cinematografice
Televizorul a schimbat totul. Impactul său a zguduit modul în care am perceput industria media. Apariția televiziunii la sfârșitul anilor 1940 și începutul anilor 1950 a avut un impact profund asupra industriei filmului.Pe măsură ce tot mai mulți utilizatori au început să achiziționeze televizoare, studiourile de film au înregistrat o scădere a participării la cinematografe. Studiourile au fost forțate să se adapteze la acest nou mediu, mulți producând conținut pentru televiziune, precum și explorând noi modalități de a atrage publicul înapoi la teatre.
O astfel de abordare a fost dezvoltarea tehnologiilor cu ecran lat și film 3D, care au încercat să ofere spectatorilor o experiență care nu putea fi replicată pe un mic ecran de televiziune. Drept urmare, anii 1950 au fost lansate a numeroase filme epice, la scară largă, precum „Ben-Hur”, „Cele zece porunci” și „The Robe”.
Desigur, noua modalitate de a atrage oamenii în cinematografe este prin a aduce noi povești pe ecran. Hollywood-ul a trecut de la autori mai în vârstă la o generație mai tânără care încearcă să-și aducă vocile în mainstream.
Sfârșitul anilor 1960 și începutul anilor 1970 au adus un nou val de filmare cunoscut sub numele de „New Hollywood” sau „American New Wave”. Această perioadă a fost caracterizată de o îndepărtare de la sistemul tradițional de studio, pe măsură ce a apărut o nouă generație de realizatori, precum Francis Ford Coppola, Martin Scorsese și Steven Spielberg.



